Magyar Építők Blog

Az építőipart nem csupán a szigorú tények mentén lehet megközelíteni: blogunkban azt is megmutatjuk mi van a számok mögött

Indul a záróprojekt: a metróforgalom leáll, a felújítás felpörög belvárosi szakaszon

201013_bb_4231.jpg

Szombaton megkezdődik a 3-as metróvonal rekonstrukciójának utolsó üteme a belvárosi szakaszon -  az állomásokat a SWIETELSKY Magyarország Kft. újítja fel és építi át. Ez azzal jár, hogy a 3-as metró Kőbánya-Kispest felől a Nagyvárad térig, Újpest-központ felől pedig a Lehel térig közlekedik.

A belvárosi szakaszon nem most kezdődik a munka, hiszen a korábban munkaterületté nyilvánított Ferenciek tere, Arany János utca, a Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák állomásokon hónapok óta éjjel-nappal dolgoznak (illetve a Nyugati pályaudvarnál és a Deák téren is jelentős munkálatok kezdődtek már nyáron el). Ezekről a folyamtokról Magyar Építők nemrég egy rövid videóval is beszámolt.

A Lehel tér és a Nagyvárad tér között csúcsidőben 45 másodpercenként indított pótlóbuszok járnak a metró helyett. Ez alaposan megnöveli a felszíni forgalmat, így aki teheti, kerülje el a belvárost. Emellett a BKK bővíti a lezárt belvárosi metrószakaszt elkerülő, közvetlenül a belváros vagy az üzemelő metróvonalak felé közlekedő járatok kínálatát.

A metrópótló buszok gördülékeny haladását forgalomtechnikai változások segítik, ezért a bicikliseknek "jelentős komfortcsökkenésre" kell számítaniuk a közlemény szerint. A BKK ugyanakkor is közölte, 2021 tavaszára új, a metrópótlás ideje alatti kerékpározást megkönnyítő fejlesztések várhatók.

süti beállítások módosítása