Magyar Építők Blog

Az építőipart nem csupán a szigorú tények mentén lehet megközelíteni: blogunkban azt is megmutatjuk mi van a számok mögött

Kinek van igaza? Ezúttal Európa legjobb középületének választották a Liget restaurációs központját

web-18_210205_dt_3166.jpg

Az „Európa legjobb középület fejlesztése” díjat nyerte el a Liget Budapest Projekt részeként megvalósult Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK) a világ egyik legrangosabb nemzetközi ingatlanszakmai versenyén, az International Property Awardson (IPA) – derült ki pénteken.

azujepulettagoltsagavalesanyaghasznalatavalilleszkedikakisebbvolumenukorhazipavilon-epuletekhez.jpg

Az épület a Strabag-MML Kft. kivitelezésében készült el. A díjbejelentő sajtótájékoztatón elhangzott: a rangos díjat nyolcvan nemzetközi szakemberből álló zsűri ítéli oda tíz különböző kategóriában. A testület minden esetben vizsgálja a projekttervezést, a minőséget, az innovációt, az egyediséget és a fenntarthatóság iránti elkötelezettséget.

Az OMRRK épülete a nemzeti szinten befutó győztes projektek között bizonyult Európa legjobb középület fejlesztésének.

 

web-07_210205_dt_3164.jpg

A Liget Budapest Projekt keretében 2019-ben készült el az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ 30 ezer négyzetméteres épülete a Városliget melletti Szabolcs utcában, az egykori kórház területén. A 37 ezer négyzetméteres épületegyüttesben világszínvonalú múzeumi raktárak, restaurátor-műhelyek, laborok és kutatószobák mellett itt működik a Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet és helyet kapott egy látogatóközpont is.

 web-12_210205_dt_3129.jpg

 

 

süti beállítások módosítása