Magyar Építők Blog

Az építőipart nem csupán a szigorú tények mentén lehet megközelíteni: blogunkban azt is megmutatjuk mi van a számok mögött

A Ferenciek terén már minden mozgólépcsőt elbontottak - így halad a metrófelújítás a föld alatt

web_210204_bb_9064.jpg

Blogunkon és testvérlapunkban, a magyarepitok.hu-n az M3-as metrófelújítást rendszeresen dokumentáljuk galériákkal, videókkal és részletes beszámolókkal is. Most is új információkkal jelentkezünk a középső szakaszról(Lehel tér-Nagyvárad tér): az állomások rekonstrukciójáért felelős SWIETELSKY Építő Kft.-től kaptunk ismét tájékoztatót, ezúttal négy állomásról. Mint a korábban felújított északi és a nemrég átadott déli szakaszon, itt is más-más vállalat végzi el az állomások és az alagút rekonstrukcióját.

 

Részletek négy állomás a járókelőknek nem látható munkálatairól

 Kiderül többek között hogy az Arany János utcai állomáson a bontási munkák nagymértékben előre haladtak, már 90 százalékban elvégezték az ilyen feladatokat és az elektromos hálózat fejlesztésével is jelentősen haladtak.

web_210204_bb_9025.jpg

A Corvin-negyedben is dolgoznak a mozgólépcsőkön (itt négy van összesen), illetve az azbesztmentesítés is zajlik. A Klinikákon a felszíni épületet megszabadították külső kőburkolatától és elrajtolt a szerkezetépítés is

web_210204_bb_8678.jpg.

A Ferenciek terén pedig többek között mindhárom mozgólépcsőt elbontották, hogy a helyükre modern felszerelések kerülhessenek.

Azoknak, akiket a pontos részletek is érdekelnek, pedig javasoljuk nemrég megjelent cikkünk átböngészését.

web_210204_bb_8841.jpg

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása