Magyar Építők Blog

Az építőipart nem csupán a szigorú tények mentén lehet megközelíteni: blogunkban azt is megmutatjuk mi van a számok mögött

Már látszik a különleges ekhósszekér alakú új Tisza-híd alakja – videó az építkezésről

ke_pernyo_foto_2021-02-26_11_31_57.pngKözzétette a magyarepitok.hu munkatársai által elkészített videót az M44-es új hídjáról a Duna Aszfalt Facebook-oldalán. Az M44-es út Lakitelek és Tiszakürt közötti 10 kilométeres szakaszának építése a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában és a Duna Aszfalt Zrt. generálkivitelezésével jön létre.

A látványos átkelőn az A-Híd Zrt. alvállalkozóként dolgozik, illetve a projekt a Pannon 2010 Zrt. generál tervezésének részeként az Uvaterv Zrt. tervei alapján valósul meg. Az ekhós szekérre emlékeztető új felszerkezet zsaluzatát a PERI termékeiből állították össze.

Az egész kontinensen is egyedülálló módon készül el a híd

Az új tiszaugi Tisza-híd olyan egyedülálló szerkezet lesz, amelyből Európában egyetlen sincsen, és a világon is csak kevés hasonlót adtak eddig át. A híd teljes hossza 556 méter, melyből a 307 méter hosszú mederhíd szakasz biztosítja a folyó feletti közlekedést.

A pilonok deformált ellipszis alakúak, ami nagyon egyedivé teszi a látványt. A szerkezetet ekhós szekérhez hasonlítják. A ferdekábeleken függesztett hídpálya pedig legyező formájú szabad kábel elrendezéssel lesz a pilonokhoz rögzítve. A híd pilonok végső magassága 41,6 méter lesz.

süti beállítások módosítása