Magyar Építők Blog

Az építőipart nem csupán a szigorú tények mentén lehet megközelíteni: blogunkban azt is megmutatjuk mi van a számok mögött

Ezt hozta az otthonainkban a koronavírus

terran7.jpg

Nem csak a közép-, és kisberuházásoknak, hanem az otthoni, ház/lakásfelújításoknak is változó környezetet jelent a koronavírus (a gondosan előkészített nagyberuházások a sajtó egyes részei által egy-két látványosan lobogtatott projekt kivételével haladnak előre).

A Terrán vezető hazai tetőcserépgyártóként jó helyzetben van arra, hogy rálásson ezekre a kisebb, de az építőanyag-gyártók szempontjából nem elhanyagolható felújításokra, építkezésekre, így a cég által közzétett felmérés adataiból szemezgetünk.

 

fogyasztoi-szegmensek.jpg

 

A megkérdezettek mintegy 72,9%-a tervez valamilyen jellegű otthon projektet még 2020-ban, ám ezek elsősorban kisebb beruházások (ház körüli barkácsmunkák, kertépítés stb).

A válaszadók mintegy negyede halasztott - ezek a munkák várhatóan később jönnek be, mini-hullámvasút hatást generálva az építőipar ebben a szegmensében is. Hasonló arányúak azok, akik szűkebbre szorították a nadrágszíjat és kevesebb pénzből vágnak neki az idei home improvementnek. Szintén 26 százalék pedig kivitelező nélkül, saját maga végzi el a feladatot - igaz ők amúgy is így tervezték, itt főként az az érdekes, hogy az építőanyagok költségkeretei nem csökkentek. Mindösszesen 17 százalék az, aki lemondott a otthonának szépítéséről a járvány miatt.

 

 

 

 

süti beállítások módosítása