Magyar Építők Blog

Az építőipart nem csupán a szigorú tények mentén lehet megközelíteni: blogunkban azt is megmutatjuk mi van a számok mögött

Kiderült, mennyire fontossá tud válni egy sárga szék a régi 3-as metróból

web_210617_nm_4614.jpegA nagy építőipari projektekről szóló hírekben általában a beruházó vagy a kivitelező szemszögéből látunk bele a legizgalmasabb részletekbe - ebben a megközelítésben hiánypótló interjút készített a magyarepitok.hu a FŐMTERV Zrt, mérnökével. A Hónap Mérnöke rovatban a Kovács László a tervezői oldalról világítja meg az olyan országos jelentőségű beruházások érdekességeit, mint például a fővárosi 4-es metró felépítése vagy a 3-as metró felújítása.

Az interjúból kiderül, milyen folyamaton megy át a terv, amikor a közbeszerzések lezajlása után a kivitelező elkezdi optimalizálni a saját technológiájára, de azt is megtudjuk, minek köszönhető, hogy a 4-es metró hogyan lett a korábbiakhoz képest művészibb és nagyobb utasterekkel bíró metróvonal. A júniusi Hónap Mérnöke mindennapi munkáját egy különleges szék segíti a Főmterv Zrt. székházában, amelynek eredetére és szerepére is fény derül az itt olvasható interjúban.

süti beállítások módosítása