Magyar Építők Blog

Az építőipart nem csupán a szigorú tények mentén lehet megközelíteni: blogunkban azt is megmutatjuk mi van a számok mögött

Újjáéled a magyar múlt – ennyi pénzért kell ez nekünk?

a8914f4c-208b-46a9-83fa-137f3ecee874.jpeg

A magyar pályaművek szokás szerint taroltak a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázatán. A magyar fejlesztők az elmúlt húsz évben az összes európai országot előzik az eredményeikkel. Ennél is érdekesebb: a FIABCI zsűrije külön kiemelte, hogy a magyar ingatlanfejlesztők nagy gonddal újítják fel és keltik újra életre a műemlék épületeket.

Szintén tegnapi hírünk, hogy az egri várban egy halálra ítélt bástyát mentettek meg mintegy félmilliárd forintból. Száz évvel ezelőtt a közlekedés fontosabb szempont volt, mint az épített örökségünk: a Zárkándy-bástyát levágták a várról az Eger-Putnok vasúttal, ami aztán romlásba döntötte az egykor európai vívmánynak számító fülesbástyát. Az elmúlt évek fejlesztései alapján változtak a hangsúlyok, - ahogy a FIABCI is elismeri - akarat, pénz és szaktudás is van a történelmi értékeink helyreállítására.

Nem lenne jobb a többmilliárdos projekteket gazdasági beruházásokra átváltani? Kell ez nekünk ennyi pénzért?

Nagyon is kell! Nem mindegy, hogy amikor elvisszük a gyerekeinket az egri várba, akkor egy romhalmazt vagy egy erőt sugárzó, rendezett épületet azonosítanak a magyar múlttal.

Ez nem magyarkodás, egyszerű pszichológia. Az önbecsülés erőt és sikereket ad: akár egyéni, akár közösségi szinten kezd el dolgozni. Az a nemzet, amely megbecsüli, rendben tartja a saját értékeit, és ezzel megbecsüli önmagát, sokkal nagyobb teljesítményekre képes.

süti beállítások módosítása