Magyar Építők Blog

Az építőipart nem csupán a szigorú tények mentén lehet megközelíteni: blogunkban azt is megmutatjuk mi van a számok mögött

Van, aki 35 éves kora alatt már hídépítésért felel

imcs.jpg

Nemrég adták át az Év Fiatal Mérnöke díjakat: az 1999 óta kiosztott elismerést olyan 35 év alatti építőiparban dolgozó mérnökök kaphatják meg, akiknek a nevéhez konkrét és jelentős projektek kapcsolódnak. Az immár több, mint 20 éve, az ágazatot teljesen lefedő kuratórium által megítélt díjat idén a SWIETELSKY és a Magyar Közút munkatársai kapták meg:

  • Németh Dorián, hídépítési eredményeiért, elsősorban a kaposvári intermodális csomópont gyalogos hídjáért;
  • Simon Tamás pedig nagy forgalmú autópályák éjszakai munkavégzésének innovációjáért.

Németh Dorián munkája - melyet várhatóan hamarosan a kaposvári gyalogosok és kerékpárosok is teljes mértékben birtokba vehetnek - egy olyan kézzelfogható feladat, ami arra mutat rá, miért van értelme az építőiparban dolgozni.

Az egy egészen egyedi érzés lehet, amikor az ember munkáját megvalósítva látja, akár egy város infrastruktúrájának évtizedekig meghatározó részeként, akár egy 50 méter magas épületként, akár egy autópálya felújításakor.

Kevés olyan ágazat van, ahol az eredmények annyira kézzelfoghatóak, mint az építőiparban,

igaz nem könnyű a munka. E sorok írójának tapasztalata szerint - mintegy 100 mérnökkel készített rövidebb-hosszabb interjú alapján - mindenesetre megéri.

 

süti beállítások módosítása