Magyar Építők Blog

Az építőipart nem csupán a szigorú tények mentén lehet megközelíteni: blogunkban azt is megmutatjuk mi van a számok mögött

Két 425 tonnás hídelem került a helyére Budapesten - videó

200921_nm--0306.jpg

Folyamatosan épül újjá a Déli összekötő vasúti híd Budapesten - a Rákóczi híd mellett futó, a felújításra már igencsak rászoruló átkelőt nemcsak felújítják, hanem egy harmadik vágánnyal ki is egészítik.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában, a Budapest Fejlesztési Központtal (BFK) együttműködve a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezi a rendkívüli precizitást igénylő projektet. Ennek során a híd korábbi felső szerkezetét lebontották, és az új szerkezet két elemét már el is helyezték.

Az összesen 510 méter hosszú híd Duna feletti acélszerkezeti egységeit a csepeli előszerelő területen készítik el. Egy-egy elemnek a hídhoz szállítása és a behelyezése hatalmas körültekintést igénylő, több napig tartó, összetett feladat, így több hónapig eltart, míg az összes elem a helyére kerül.

 

 

A Duna Aszfalt által a Facebookon közzétett, a magyarepitok.hu stábja által készített videókon a két közel 100 méter hosszú és egyenként 425 tonnás acélszerkezet a hídba való beépítésének többlépcsős, speciális munkafolyamatait lehet nyomon követni.

 

süti beállítások módosítása