Magyar Építők Blog

Az építőipart nem csupán a szigorú tények mentén lehet megközelíteni: blogunkban azt is megmutatjuk mi van a számok mögött

Debreceni BMW-gyár: felgyorsultak az események

12-200723_dt_1953.jpg

Pénteken három projekt is nagyot lépett előre a Debrecen mellett épülő gyár előkészítésében: a NIF kihirdette a két autópálya-csomópontot és az ipari övezet fejlesztő cégeket.

Az M35-ös autópályán az egyik beruházás a leendő gyártól 2 kilométerre fekvő csomópontot érinti: itt a nyertes Duna Aszfaltnak a feladata egy lóhere alakú csomópont kiépítése lesz az M35-ös és a 354-es  főút találkozásánál. Ugyanakkor a Debrecen nyugati elkerülőjeként szolgáló 354-est meg is hosszabbítják a BMW-gyár irányába.

A másik nagy fejlesztést az M35-ösön a Colas hajtja végre: ennek során egy teljesen új csomópont jön létre a közigazgatásilag Debrecenhez tartozó, de attól földrajzilag pár kilométerre (északnyugatra) fekvő Józsa térségében - szintén nem messze a leendő gyártól.

Mindkét autópálya-csomópont lehetőséget biztosít majd a BMW-gyár eléréséhez - írja a részleteket is bemutató magyarepitok.hu.

A harmadik pénteken lezárt közbeszerzés jelentősége sem kisebb, hiszen ebben a projektben a Duna Aszfalt a gyárat befogadó ipari övezetet fejleszti: ennek során önkormányzati utakat, kerékpárutakat építenek ki, emellett kialakítják a csapadékvíz és a szennyvíz elvezetést, valamint vízvezetékeket hoznak létre.

süti beállítások módosítása