Magyar Építők Blog

Az építőipart nem csupán a szigorú tények mentén lehet megközelíteni: blogunkban azt is megmutatjuk mi van a számok mögött

Megfordított egyirányú utcák, kerékpár az autó helyett

erzsebetv.jpg

Három hónapos közlekedési kísérlet kezdődött el Budapesten, a VI. kerületben – írja a bkk.hu. Az Andrássy út – Nagykörút – Rákóczi út – Károly körút által körbefogott területen – a korona által lelassított bulinegyedben, a régi zsidónegyedben.

A forgalomcsillapítás jegyében autósról gyalogosra és biciklisre hangolják az utcákat, egyirányú utcák megfordítva (a Wesselényi és Dohány utcákban a kerékpár és a troli külön sávon mehet végig egyenesen), pakolási korlátozásokat és sebességkorlátozásokat bevezetve. Cél a Nagykörút dugóit, az Andrássy és Rákóczi utak forgalmát a kis utcákon megkerülő autók útvonalainak megszüntetése.

250 forgalmi táblát helyeztek el és több átépítéssel is egyértelműsítették, hogy mit várnak a közlekedőktől. A kérdés, beválik-e?

Mindenesetre először a nyári forgalomban próbálhatja ki magát az új forgalmi rend. Ha az augusztusi csendes napokon jól is teljesít, a következő két és fél hónapban lehet nem válik be. És persze a környező nagy utakra tett hatásáról sem feledkezhetünk el. Kíváncsian várjuk az eredményt.

süti beállítások módosítása