Magyar Építők Blog

Az építőipart nem csupán a szigorú tények mentén lehet megközelíteni: blogunkban azt is megmutatjuk mi van a számok mögött

Megtalálta egymáshoz az utat a felsőoktatás és a hazai nagyvállalat

web-01_210518_dt_4525.jpg

Az egész ágazat számára komoly jelentősége van az olyan kezdeményezéseknek, mint amilyet a mélyépítésben piacvezető magyar cégcsoport, a Duna Group indított el ezen a héten. A magyarepitok.hu beszámolója szerint ugyanis kedden elrajtolt a vállalatcsoport tehetséggondozó programja, amely 18 diáknak biztosít héthónapos, ösztöndíjjal járó képzést.

A program a legígéretesebb tehetségeket karolja fel, és kimondott célja szerint olyan szinten gyakorlati központú képzést ad, amelynek eredményeként az építőipar friss diplomásai rögtön a munkába állásuk után hatékony munkát tudnak majd végezni. 

Már több éve egyértelművé vált, hogy az ágazat legnagyobb cégeitől kezdeményező szerepvállalásra lesz szükség az építőipar jövője érdekében, ilyen szempontból példaértékűnek tekinthető a Kincses Péter, a Magyar Építők kiadójának (Regon Média Zrt) projektmenedzsere által irányított program.

web-03_210518_dt_4543.jpg

Az ÉVOSZ Médiatagozatának vezetője a megnyitón elmondta, ismereteik szerint eddig egyik építőipari szereplő sem végzett ilyen tevékenységet a magyar építőiparban. Ugyanakkor a kezdeményezés nem előzmények nélküli, hiszen a vállalatcsoport tehetséggondozó programját a 2020-ban lezajlott, rendkívül sikeres Duna Group Szabadegyetem tapasztalatából kiindulva segítették életre.

A program további részleteiről és az első nap előadásairól ebben a riportban számolt be a magyarepitok.hu.

süti beállítások módosítása